23 בינו׳ 2019

כרוב ממולא באורז, פיסטוקים ועשבי תיבול

כרוב ממולא באורז, פיסטוקים ועשבי תיבול

אני כובתבת בהדגשה את ההערות שלי:
מצרכים:
1 כרוב גדול (כרוב מיוחד לממולאים! זה חשוב!)
למילוי:2 כוסות אורז עגול, לא מבושל (לא בטוחה שכדאי לשהתמש באורז הזה, אצלי הוא לא הסכים להיות מוכן בשום אופן!)
2 כפות שמן לטיגון הבצל
2 בצלים לבנים, קלופים
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
חופן עלי נענע
2 גבעולי סלרי
3 גבעולי בצל ירוק
3 כפות פיסטוקים
1/4 כוס שמן זית
3 כפות רכז רימונים
מיץ מלימון אחד
1 כף שטוחה בהרט
1/2 כפית מלח



לנוזל הבישול:1/2 כפית מלח
מיץ מלימון אחד
3 כפות שמן זית
3 כפות רכז רימונים
3 כפות סילאן
מים עד כיסוי
אופן הכנה:– חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים בשמן עד ריכוך.
– קוצצים דק את הפטרוזיליה, הנענע, גבעולי הסלרי והבצל הירוק.
– טוחנים או קוצצים דק את הפיסטוקים.(אני ויתרתי כי לא הייתה לי סבלנות)
– מורידים לראש הכרוב את השורש התחתון (החלק הלבן הנוקשה) וחולטים במים רותחים למשך 10 דקות עד שהעלים מתחילים להפרד. מוציאים מהמים ומצננים לחלוטין.
– אופציה נוספת היא להקפיא את הכרוב יום לפני, להניח בקערה ולצקת עליו מים רותחים. עלי הכרוב יפרדו תוך כמה דקות (שמעתי שזה הורס את הטעם, אז עשיתי בדרך הראשונה).
– מערבבים את כל מצרכי המילוי.
– חוצים כל עלה לשניים (ללא החלק הקשה באמצע) ומניחים פס, בכמות של כף, מהמילוי בקצה של כל עלה. סוגרים מימין ומשמאל ומגלגלים למעין צורת אגרול.
– מניחים את עלי הכרוב הממולאים בצורה צפופה בתבנית או בסיר שניתן להכניס לתנור.
– מערבבים את כל מצרכי נוזל הבישול ויוצקים מעל הכרוב הממולא.

לא ממליצה על החלק הבא:– ממלאים מים עד לכיסוי הכרוב, מכסים במכסה או רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך שעה וחצי
– לאחר שעה וחצי מורידים את הכיסוי וצולים למשך 15 דקות נוספות ב-200 מעלות.
לא משנה כמה זמן הוספתי זה לא היה מוכן! אולי זה קשור לכרוב, אולי לאורז אולי למרפי! בתנור זה לא הלך!
פעם הבאה אני אעשה הכל על הגז ובלי שטויות!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה