13 באפר׳ 2019

עוגיות תמרים

עוגיות תמרים
חומרים לבצק (כ 60 עוגיות)
  1. 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  2. 1/4 כוס שמן קוקוס או אגוזים או סויה
  3. 1/2 כוס סוכר
  4. 2 כפיות תמצית ווניל איכותית או תוכן של מקל ווניל
  5. 1/2 כפית מלח
  6. 1 ביצה
  7. 3 כוסות קמח
  8. 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
למילוי
  1. 400 גרם ממרח תמרים
  2. 1 כוס אגוזי מלך טחונים דק
  3. 1 כפית קינמון
מעל העוגיות לאחר האפייה
  1. 2 כפות אבקת סוכר


מכינים את הבצק
  1. במיקסר עם וו הגיטרה שמים חמאה, שמן, מלח, ווניל וסוכר ומערבלים לאיחוד.
  2. מנקים את שולי הקערה ומוסיפי ביצה וממשיכים לעבד. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים במהירות איטית עד שנוצרים גושי בצק. מורידים למשטח עבודה מקומח ומאחדים את הבצק. משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומצננים לחצי שעה לפחות או לכמה שעות.
  3. בשלב זה בצק יהיה רך ומאוד דביק. אל תתפתו להוסיף קמח. הוא יתייצב בקירור.
  4. בינתיים מכינים את המילוי. מערבבים אגוזים טחונים יחד עם קינמון ומניחים בצד. מכינים שתי תבניות אפייה עם נייר אפייה.
  5. כשהבצק התקרר הייטב, מחממים תנור ל 180 מעלות, ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים פחות או יותר. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 15 * 25 ס"מ בערך. מורחים עליו רבע ממרח התמרים בעובי אחיד, מפזרים מעליו רבע מהאגוזים והקינמון. בעזרת הידיים מצמידים את תערובת האגוזים לבצק ומגלגלים.
  6. חשוב מאוד לקמח היטב ולוודא שברידוד הבצק לא נדבק למשטח העבודה. ניתן לקרר את הגלילים לפני פריסה אם הם רכים מידי. לאחר הקירור הם נפרסים יותר יפה.
  7. בעזרת חותכן משונן או סכין רגילה פורסים לעוגיות בעובי 1.5 ס"מ ומסדרים בתבנית.
  8. מכינים עוגיות מכל כמות הבצק ואופים כ 12 דקות, עד שהעוגיות הזהיבו ממש מעט.
  9. מקררים לטמפ' החדר.
  10. מסננים מעל העוגיות אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום.
הערות!
1. החמאה צריכה להיות בטמפרטורת החדר!
2. צריך ללוש דקות ארוכות על קצב איטי ולהפסיק אך ורק כאשר יהיה גוש בצק חלק, לא לעצור עד אז.
    אני כל פעם הייתי מוציאה כאשר עוד ראו חתיכות חמאה והוא היה פירורי, מוקדם מדי!!! רק כאשר לא ישארו      
    פירורים רק אז מוציאים! אפשר ללוש עם הידיים אבל עדיף עם וו לישה
3. אם משתמשים בגוש תמרים, תחתכו לחתיכות קטנות והכניסו למערבל עם מים. אבל למען האמת, תשתמשו בממרח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה