צנצנת בגודל בינוני, 5-15 דקות עבודה (תלוי איך מכינים), פרווה/טבעוני
1 צרור גדול (צרור של שוק!) פטרוזיליה (או ½ צרור פטרוזיליה ו-½ כוסברה), חתוך גס*
כפית אורגנו מיובש או עלים מ-5-7 גבעולי אורגנו/זעתר טרי
½ פלפל אדום, חתוך גס
½ בצל קטן, סגול או רגיל, חתוך גס
2-3 שיני שום, קלופות וחתוכות גס (אפשר גם יותר כמובן)
2-4 כפות חומץ יין לבן (אפשר גם חומץ יין אדום או חומץ תפוחים)
1/2 כוס שמן זית (אפשר גם יותר או פחות לפי כמה שנראה לכם הגיוני)
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
קורט סוכר – רק אם צריך (אני אהבתי את התוספת)
כפית אורגנו מיובש או עלים מ-5-7 גבעולי אורגנו/זעתר טרי
½ פלפל אדום, חתוך גס
½ בצל קטן, סגול או רגיל, חתוך גס
2-3 שיני שום, קלופות וחתוכות גס (אפשר גם יותר כמובן)
2-4 כפות חומץ יין לבן (אפשר גם חומץ יין אדום או חומץ תפוחים)
1/2 כוס שמן זית (אפשר גם יותר או פחות לפי כמה שנראה לכם הגיוני)
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
קורט סוכר – רק אם צריך (אני אהבתי את התוספת)
במעבד מזון:
- שמים את עשבי התיבול בקערת מעבד המזון. מפעילים בפולסים עד שהעשבים קצוצים אבל לא מדי.
- מוסיפים את השום, הפלפל, האורגנו, הבצל והחומץ.
- טוחנים היטב ובהדרגה מוסיפים את השמן, עד שמתקבל ממרח.
- טועמים ומוסיפים מלח ועוד חומץ ו/או שמן זית לפי הטעם. אם חמצמץ לכם מדי, אפשר גם להוסיף קורט סוכר.
בעזרת סכין:
- שמים את כל עשבי התיבול והירקות על קרש חיתוך גדול ובעזרת סכין חד קוצצים נמרצות עד שהכל קצוץ היטב.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את החומץ ואת שמן הזית.
- טועמים ומוסיפים מלח ועוד חומץ ו/או שמן זית לפי הטעם. אם חמצמץ לכם מדי, אפשר גם להוסיף קורט סוכר.
לא משנה איך הכנתם:
- מעבירים לקופסה ומוסיפים עוד שמן זית לכיסוי אם צריך.
- שומרים במקרר 24 שעות לפני השימוש (אפשר גם לאכול מיד, אבל ההשרייה עושה רק טוב לטעם). הצ'ימיצ'ורי נשמר 5 ימים.
*אם אתם לא בקרבת שוק או ירקן הגון, אז משתמשים בשני צרורות קטנים
הערות:
- שימו קצת בשמש וזה יהיה מוכן מהר מאוד
- אם יש שום טרי אז עדיף
- תטעמו! בד"כ כדאי להוסיף עוד חומץ ולתקן תיבול מבחינת סוכר ומלח
הערות:
- שימו קצת בשמש וזה יהיה מוכן מהר מאוד
- אם יש שום טרי אז עדיף
- תטעמו! בד"כ כדאי להוסיף עוד חומץ ולתקן תיבול מבחינת סוכר ומלח
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה