17 באפר׳ 2020

חלות או לא להיות

מצאתי מתכון מנצח לחלות:
כמות: 2 חלות





500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
42 גרם סוכר לבן
מערבבים הכל עם וו לישה
1 ביצה
50 מל שמן חמניות/קנולה
200 מל מים חמימים
לשים 4 ד' במיקסר עם וו לישה
6 גרם מלח
ממשיכים ללוש עוד 6 ד' (סה"כ לא פחות מ 10 ד' לישה)
מוציאים למשטח קצת מקומח, הבצק קצת רטוב זה בסדר,.
לשים עם הידיים קצת עושים עיגול חלק ומכניסים לקערה משומנת, משמנים קצת גם את החלה ומכסים.
40 ד- שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מוציאים למשטח קצת מקומח, לשים טיפה, מחלקים ל 2 ואז ל עוד 3.
לשים עיגולים חלקים ונותנים לבצק לנוח עוד 5-10 ד מתחת לכיסוי.

מכינים מכל 3 עיגולים צמות ומהן חלה.
מתפיחים עוד 40 ד'- שעה. רואים אם הבצק הכפיל את נפחו ואם מכניסים אצבע והגומה לא נסגרת הוא מוכן.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מורחים את החלות בביצה עם קצת מים ונותנים לה לנוח עד שהתנור יתחמם.
מורחים שוב ומוסיפים שומשום.
מכניסים לתנור לחצי שעה.
מוציאים ונותנים לה לנוח עד שתתקרר, רק אז חותכים!

טיפים מעולים של קרוטית!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה