17 באפר׳ 2020

בשר צלי של ג'יימי אוליבר

בשר בהמשכים:
קונים שייטל (ניסינו עם כל מני סוגי בשר אבל זה פשוט הכי טעים!)
-מחממים תנור ל 180°
- נותנים לבשר לנוח חצי שעה מחוץ למקרר
-שמים בתבנית גבוהה שמן זית, פורסים חתיכות גדולות של בצל, גזר, סלרי, שום וענפי רוזמרין 
- מורחים את השייטל בשמן זית, מלח גס ופלפל ומטגנים כמה ד על כל צד על מחבת ככה שהוא יקבל צבע קצת ויסגר.
-שמים אותו מעל הירקות בתבנית ומכניסים לתנור ל שעה ורבע.
-מוציאים מהתנור ונותנים לו לנוח חצי שעה בלי לפרוס
-בתיאבון!!! 
יוצא פשוט וגאוני! כל המשפחה עפה על זה!
רוטב: מהירקות שהיו מתחת אפשר לעשות רוטב מעולה בשניות! מה שעושית זה אחרי שמוציאים את הבשר, לשפוך את כל הירקות והשמן והכל לבלנדר או לטחון ידנית למשחה.
התמונה לפני שהוא נכנס לתנור

ביום השני: סוג של רוסט ביף
- מבשלים במים עם מלח פסטה, עדיף לדעתי זאת עם הצורות ולא הדקיקה לגמרי
- משאירים 1/4 כוס מהמים של הבישול לאחר כך.
- מחממים על מחבת 50 גרם חמאה
- מוסיפים 4 שיני שום ונותנים לזה טיפה אבל לא להשחים
- חותכים רצועות מהצלי של אתמול ומוסיפים לטיגון אם הוא עוד אדום, אם לא אפשר
להוסיף לפחות זמן כדי שלא יהיה קשה.
- מוסיפים ממי הבישול ועוד חתיכת חמאה איזה 20 גרם
- מוסיפים מהרוטב של אתמול כמות נכבדה, זה יבנה את הרוטב היום.
- מוסיפים את הפסטה ומערבבים הכל יחד.
- מגישים עם גבינה מגורדת מעל ומלפפונים חמוצים בצד

ביום השלישי: סוג של חביתה
השאריות של הפסטה עם הבשר, הפסטה עם הגבינה והרוטב, יכולים לשמש לעוד ארוחה.
בתוך הכלי שבו יש את השאריות מאתמול, מוסיפים 2-3 ביצים ומערבבים.
- מטגנים על מחבת חמה ויש לכם עוד ארוחה טעימה!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה