17 באפר׳ 2020

אמפנדס

הכנתי גם אמפנדס מאוד נחמדים ודי קלים להכנה, ממליצה להכין כמות כפולה:
הכנתי אמפנדס במילוי בשר עגבניות וזיתים, מאוד מאוד טעים!
שימו לב לאיך סוגרים, חשוב לסגור טוב, כולם מאוד התלהבו.
לא מסובך אבל גוזל קצת זמן...


המרכיבים
(25-10 יחידות)

לבצק
  • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/3 כוס מים קרים
  • 1 ביצה
  • 1 כף חומץ 5%
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • אפשרות: 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית כמון

למלית
  • לפי הצורך: 1 כף שמן זית
  • 200 גרם בשר בקר טחון או עוף טחון
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
  • 2 כפות מים
  • 1 מקל סלרי קצוץ דק, כולל העלים
  • 2 עגבניות קצוצות, מסוננות מנוזלים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית אבקת צ'ילי
  • מלח, פלפל שחור
  • 3 כפות זיתים קצוצים דק
  • להברשה: ביצה טרופה

ההכנה
1. המלית: מלהיטים מחבת. אם הבשר לא שמן (או אם משתמשים בעוף) – מוסיפים כף שמן זית. מטגנים את הבשר תוך כדי ערבוב והפרדה בכף עץ, עד שהוא משנה את צבעו ונפרד לפירורים (כ־5 דקות). מעבירים לקערה.
2. מוסיפים למחבת את הבצל והמים ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים את הסלרי ומטגנים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 4-3 דקות, עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים את התבלינים ואת הבשר ומטגנים תוך ערבוב עוד כ־2 דקות. מוסיפים את הזיתים ומערבבים. מעבירים לקערה ומצננים.
3. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את כל המרכיבים ומעבדים לבצק אחיד. מניחים בטמפרטורת החדר במשך 20 דקות.
4. מחממים את התנור ל־190 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
5. חוצים את הבצק לשניים ומרדדים (אין צורך לקמח את משטח העבודה) כל חלק לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים בבצק עיגולים בקוטר 20-10 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול מהמלית (כפית גדושה לעיגול קטן, 2 כפות לעיגול גדול) מקפלים לחצי ומהדקים היטב את השוליים, מומלץ גם בעזרת שיני מזלג. מעבירים לתבניות.
6. מברישים את הכיסונים בביצה ואופים כ־20 דקות, עד שהבצק משחים. מוציאים ומגישים חמים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא.
אפשר להכין את הכיסונים בשלל צורות, בהתאם לאירוע ולחשק, ואפשר גם לגוון במליות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה