תבנית 26 ס"מ
בצק:
2 כוסות קמח
בצק:
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
במעבד מזון/מיקסר עם וו גיטרה:
* מערבבים קמח חמאה ומלח עד קבלת פירורים
* מוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק מתגבש, אםצריך יותר מים תוסיפו עוד.
*מרדדים על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 סמ
מעבירים לתבנית (ברגע שמרדדים על נייר אפייה אפשר פשוט להפוך את נייר האפיה על התבנית) ויוצרים קצוות גבוהים
לשים לב שמשאירים יותר קצוות ממה שצריך כי באפייה אחר כך הבצק קצת מתכווץ
* מכניסים למקפיא ל 20 ד'
* מחממים תנור ל 18- מעלות ואופים ישר מהמקפיא באפייה עיוורת 10-15 ד' עד טיפה הזהבה.
* לצנן קצת ובזמן הזה להכין את המילוי
1 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
במעבד מזון/מיקסר עם וו גיטרה:
* מערבבים קמח חמאה ומלח עד קבלת פירורים
* מוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק מתגבש, אםצריך יותר מים תוסיפו עוד.
*מרדדים על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 סמ
מעבירים לתבנית (ברגע שמרדדים על נייר אפייה אפשר פשוט להפוך את נייר האפיה על התבנית) ויוצרים קצוות גבוהים
לשים לב שמשאירים יותר קצוות ממה שצריך כי באפייה אחר כך הבצק קצת מתכווץ
* מכניסים למקפיא ל 20 ד'
* מחממים תנור ל 18- מעלות ואופים ישר מהמקפיא באפייה עיוורת 10-15 ד' עד טיפה הזהבה.
* לצנן קצת ובזמן הזה להכין את המילוי
מילוי פטריות וגבינה:
הבצק זהה.
2 סלסילות פטריות
100-150 גרם גבינת קשקבל
250 גרם שמנת לבישול
1 כף קמח
3 ביצים M או 2 L
מלח פלפל אגוז מוסקט
*לטגן את הפטריות החתוכות (אפשר לטגן עם בצל) + להוסיף את התבלינים, לחכות שהנוזלים יתאדו.
*לגרד את הקשקבל בפומפיה
*טורפים שמנת, ביצים קשקבל וקמח תערובת אחרידה
*מסדרים את הפטריות על הבצק
*יוצקים את הבלילה על הכל
*לאפות ב 180 מעלות כ 30 ד' או עד השחמה (לי לקח בערך 40 ד').
הבצק זהה.
2 סלסילות פטריות
100-150 גרם גבינת קשקבל
250 גרם שמנת לבישול
1 כף קמח
3 ביצים M או 2 L
מלח פלפל אגוז מוסקט
*לטגן את הפטריות החתוכות (אפשר לטגן עם בצל) + להוסיף את התבלינים, לחכות שהנוזלים יתאדו.
*לגרד את הקשקבל בפומפיה
*טורפים שמנת, ביצים קשקבל וקמח תערובת אחרידה
*מסדרים את הפטריות על הבצק
*יוצקים את הבלילה על הכל
*לאפות ב 180 מעלות כ 30 ד' או עד השחמה (לי לקח בערך 40 ד').
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה