1 בספט׳ 2018

סלט עדשים שחורות עם בטטה וגבינת פטה

מצרכים: 1 כוס (200 גרם) עדשים שחורות
 2
בטטות  גדולות,  קלופות
 2
כפות שמן זית
 1/4
כפית מלח
 1
כוס עלי תרד בייבי או קייל
 1/2
כוס (50 גרם) אגוזי קשיו מסוכרים או אגוזי פקאן מסוכרים, חצויים
 1 
חבילה (140 גרם) גבינת פטה פיראוס


לרוטב: 2 כפות רוטב צ'ילי חריף
 2
כפות מייפל או סילאן
 2
כפות מיץ לימון
 3
כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה:מבשלים את העדשים כ-13 דקות בהרבה מים רותחים, עד שהן רכות אבל לא מתפרקות. מסננים.
בינתיים חותכים את הבטטות לקוביות בגודל 1 ס"מ ומטגנים במחבת עם שמן הזית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן זהובות ורכות. מתבלים במלח.
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים.
שמים בקערה גדולה את העדשים, קוביות הבטטה, עלי התרד והקשיו (או הפקאן).
מזלפים 4-3 כפות מהרוטב ומערבבים.
לפני ההגשה מפוררים על הסלט את הגבינה ומגישים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה