מצרכים: 1 כוס (200 גרם) עדשים שחורות
2 בטטות גדולות, קלופות
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
1 כוס עלי תרד בייבי או קייל
1/2 כוס (50 גרם) אגוזי קשיו מסוכרים או אגוזי פקאן מסוכרים, חצויים
1 חבילה (140 גרם) גבינת פטה פיראוס
2 בטטות גדולות, קלופות
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
1 כוס עלי תרד בייבי או קייל
1/2 כוס (50 גרם) אגוזי קשיו מסוכרים או אגוזי פקאן מסוכרים, חצויים
1 חבילה (140 גרם) גבינת פטה פיראוס
לרוטב: 2 כפות רוטב צ'ילי חריף
2 כפות מייפל או סילאן
2 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות מייפל או סילאן
2 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
– מבשלים את העדשים כ-13 דקות בהרבה מים רותחים, עד שהן רכות אבל לא מתפרקות.
מסננים.
– בינתיים חותכים את הבטטות לקוביות בגודל 1 ס"מ ומטגנים במחבת עם שמן הזית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן זהובות ורכות. מתבלים במלח.
– מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים.
– שמים בקערה גדולה את העדשים, קוביות הבטטה, עלי התרד והקשיו (או הפקאן).
– מזלפים 4-3 כפות מהרוטב ומערבבים.
– לפני ההגשה מפוררים על הסלט את הגבינה ומגישים.
– בינתיים חותכים את הבטטות לקוביות בגודל 1 ס"מ ומטגנים במחבת עם שמן הזית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן זהובות ורכות. מתבלים במלח.
– מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים.
– שמים בקערה גדולה את העדשים, קוביות הבטטה, עלי התרד והקשיו (או הפקאן).
– מזלפים 4-3 כפות מהרוטב ומערבבים.
– לפני ההגשה מפוררים על הסלט את הגבינה ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה