1 בספט׳ 2018

מטבוחה- כמה מתכונים

 4-6מנות כסלט פתיחה, טבעוני/פרווה, 20 דקות עבודה נטו, שעה וחצי עד שאפשר לאכול
מצרכים:
 8-10עגבניות אדומות בשלות
 6
כפות שמן זית (או יותר)
 2-3
פלפלים אדומים (עדיף אלו המאורכים-שושקה/רמירו) חתוכים לפרוסות דקות או קוביות קטנות 1פלפל ירוק חריף (אפשר יותר או פחות לפי הטעם), פרוס דק
שיניים מראש שום אחד, קלופות ופרוסות דק
חופן נדיב (15-20) עגבניות שרי (בצבעים שונים זה הכי מגניב), חתוכות לרבעים
מלח, לפי הטעם


אופן ההכנה:
  • חותכים את העגבניות לרבעים. אם רוצים, קולפים את העגבניות לפני – ניתן לקלף בעזרת קולפן משונן, או להרתיח 20 שניות , לצנן ואז להקליפה יורדת בקלות.
  • מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני.
  • מוסיפים את הפלפלים (החריף והאדום) ומטגנים אותם מעל להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב, בערך 3 דקות או עד שהתרככו.
  • מוסיפים את השום ומטגנים את השיניים כדקה תוך ערבוב מתמיד – אנחנו רוצים לרכך את השיניים אבל לא להשחים אותן.
  • מוסיפים את עגבניות השרי וממשיכים לטגן, משהו כמו דקה נוספת, עד שהעגבניות התרככו והמיצים שלהן ממלאים את הסיר.
  • מוסיפים את העגבניות השלמות ומעט מים. מתבלים במעט מלח.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, משהו כמו שעה ורבע-וחצי (בלי לכסות) או עד שהעגבניות התרככו והתפרקו לחלוטין, כל הטעמים התמזגו והרוטב הצמטצם לבערך שליש מהכמות שהייתה בו כשהעגבניות רק הגיעו לרתיחה.
  • טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מלח לפי הטעם.
נותנים לרוטב להתקרר, מעבירים לקופסה ושומרים בקירור שבוע או במקפיא חמישה חודשים.

מטבוחה:
מרכיבים
8 עגבניות גדולות, בשלות אך קשות
2 פלפלים אדומים (אפשר גם בצבע אחר)
1 פלפל ירוק חריף
5-4 שיני שום
1/2 1 כפיות מלח
1/2 1 כפיות סוכר
1 כף פפריקה מתוקה
אפשרות: 1 כפית פפריקה חריפה
אפשרות: 1/2 כפית פלפל שחור
4-3 כפות שמן זית 
אופן ההכנה
יוצרים בבסיס העגבניות חתך בצורת X, חולטים אותן 30 שניות במים רותחים ומקלפים (מתחילים את הקילוף מהחתך). חותכים לקוביות גדולות.
חותכים את הפלפלים האדומים והפלפל החריף לרצועות דקות, ואת השום לפרוסות דקות.
מניחים בתחתית סיר את הפלפלים, ומעליהם את העגבניות והשום. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהעגבניות מפרישות את מיציהן והפלפלים מתרככים. אין צורך לערבב.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים עוד 40-30 דקות על אש נמוכה, ללא מכסה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. אם רוצים מטבוחה סמיכה יותר, מבשלים קצת יותר זמן.
מכבים את האש, מוסיפים את השמן ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול, אם צריך. שומרים את המטבוחה במקרר בכלי אטום.

וזאת מטבוחה של קרוטית:
  • מטבוחה בלי הרבה בלאגן
  • מצרכים:
  • 5 כפות שמן קנולה/חמניות/סויה/זית
  • 10-12 עגבניות אדומות, בשלות ומתוקות
  • 10 שיני שום, קלופות
  • 3 פלפל צ'ילי אדומים, טריים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית שטוחה מייפל/סילאן/סוכר חום
  •  
  • אופן הכנה:
  • – שוטפים את העגבניות וקוצצים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
  • – קוצצים את השום והצ'ילי לפרוסות דקות.
  • – בסיר בינוני, על אש גבוהה, מניחים את כל המצרכים, כולל השמן, ומערבבים.
  • – ברגע שהעגבניות מבעבעות והגיעו לרתיחה מנמיכים את האש לנמוכה ביותר ומבשלים שעה וחצי עד שעתיים. מקפידים לערבב מדי פעם. ככל שתבשלו יותר הנוזלים יתאדו והטעמים יתחזקו.
  • – טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • – מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר.
 אני אוהבת לעשות את המתכון הראשון אבל לא לחלוט את העגבניות כמו שקרוטית עושה ויוצא מהר ומעולה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה