1 בספט׳ 2018

עוגת תפוחים וריקוטה עם פירורים

עוגת תפוחים וריקוטה עם פירורים
יכולה להיות או בשתי תבניות אינגליש קייק או בתבנית עגולה בקוטר 24 יוצא גבוהה ומהממת!

חשוב לשים לב, הכל נעשה בכלי אחד, בהתחלה מקציפים במהירות גבוהה (עם המיקסר הכי פשוט), אחרי שמוסיפים את הריקוטה ושאר הדברים מקציפים במהירות הכי נמוכה ואחרי שמוסיפים קמח מקציפים ממשרק עם שנטמע כי אחרת ייצא דחוס. ולא לוותר על 3 תפוחים! זה נראה הרבה אבל זה ממש לא הרבה באמת!
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ


לעוגה:
 3
ביצים L, בטמפרטורת החדר
  200
גרם (1 כוס) סוכר
1
כפית תמצית וניל
קורט מלח
 250
גרם (1 מכל) גבינת ריקוטה
 30
מ"ל (2 כפות) חלב
 60
גרם חמאה מומסת, בטמפרטורת החדר
 280
גרם (2 כוסות) קמח
 2
כפיות אבקת אפייה
 3
תפוחים
 150
גרם צימוקים או אוכמניות מיובשות
לפירורים:
40
גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50
גרם (5 כפות) קמח
30
גרם (3 כפות) סוכר חום דמררה
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  2. בקערת מיקסר שמים ביצים, סוכר, וניל ומלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה, אוורירית ובהירה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את הריקוטה, החלב והחמאה המומסת בהדרגה, תוך ערבול אטי.
  4. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  5. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות (בערך בגודל 2*2 ס"מ).
  6. יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבנית המשומנת ומעליה מפזרים את קוביות התפוחים ואת הצימוקים או האוכמניות.
  7. מעל התפוחים יוצקים באיטיות את יתרת הבלילה ומיישרים את החלק העליון.
  8. פירורים: בקערה קטנה שמים חמאה, קמח וסוכר ומעבדים בידיים עד שמתקבלים פירורי בצק עדינים.
  9. מפזרים את פירורי הבצק בחלק העליון של העוגה.
  10. אופים את העוגה במשך 50-60 דקות או עד שהיא תפוחה, זהובה ויציבה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  11. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  12. מחלצים מהתבנית, מניחים על גבי צלחת הגשה ומקשטים באבקת סוכר.
הערות, הארות ותוספות:
  • העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד 6-7 ימים.
  • מומלץ להגיש את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר אז היא במרקם האידאלי.
  • במקום תפוחים אפשר להשתמש באגסים, אפרסקים, שזיפים או נקטרינות.
  • במקום צימוקים אפשר להשתמש באוכמניות או חמוציות באותה כמות. אם לא אוהבים אפשר להשמיט.
  • אם אוהבים, אפשר להוסיף מעט קינמון לבלילת העוגה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה