1 בספט׳ 2018

קיש עגבניות מיובשות וגבינת עיזים


תבנית 26 ס"מ


בצק
: 1 וחצי  כוס קמח
 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
 1
כפית מלח
 2-3
כפות מים קרים

במעבד מזון: * מערבבים קמח חמאה ומלח עד קבלת פירורים
*
מוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק מתגבש, אםצריך יותר מים תוסיפו עוד.
*
מרדדים על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 סמ
מעבירים לתבנית (ברגע שמרדדים על נייר אפייה אפשר פשוט להפוך את נייר האפיה על התבנית) ויוצרים קצוות גבוהים
לשים לב שמשאירים יותר קצוות ממה שצריך כי באפייה אחר כך הבצק קצת מתכווץ
*
מכניסים למקפיא ל 20 ד'
*
מחממים תנור ל 18- מעלות ואופים ישר מהמקפיא באפייה עיוורת 10-15 ד' עד טיפה הזהבה.
*
לצנן קצת ובזמן הזה להכין את המילוי

מילוי עגבניות מיובשות וגבינת עיזים
 250 מל שמנת מתוקה/בישול
 3 ביצים M או 2 L
 1
כף קמח
מלח פלפל
חצי כוס עגבניות מיובשות
גליל גבינת עיזים (אפשר פרומעז) פרוס לטבעות
*
טורפים שמנת, ביצים, מלח פלפל וקמח עד קבלת תערובת אחרידה
*
מסדרים על הבצק את הגבינה והעגבניות, שיכסה הכל עדיף
*
יוצקים את הבלילה על הכל
*
לאפות ב 180 מעלות כ 30 ד' או עד השחמה (לי לקח בערך 40 ד').


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה