1 בספט׳ 2018

עוגת לימון רכה עם אוכמניות עסיסיות

מצרכים: 2 קופסאות (400 מ"ל) יוגורט – כל יוגורט טבעי שאוהבים ואפשר גם קרם קוקוס לגרסת פרווה
 3
ביצים L
 1 
כוס (200 גרם) סוכר לבן
קליפה מגורדת דק מ-2 לימונים – לא לוותר
מיץ מלימון אחד (את השני תשמרו בצד)
 2
כוסות (280 גרם) קמח לבן
 1
שקית אבקת אפייה
 1/2
כוס שמן צמחי
 3/4
כוס אוכמניות טריות או פטל טרי (ואפשר גם קפוא)

לסירופ
: 1/2 כוס מיץ לימון (אל תשכחו שיש לכם לימון אחד כבר קלוף כי גירדתם את הקליפה)
 4
כפות סוכר

לזיגוג5 כפות גדושות אבקת סוכר
כף מיץ לימון
אופן הכנה

בקערה בינונית שמים יוגורט, ביצים, סוכר, גרידת לימון ומיץ לימון וטורפים היטב.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע.
מוסיפים את השמן וטורפים עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
מוסיפים אוכמניות ומקפלים בעדינות. אם משתמשים בפירות יער קפואים מפשירים מעט ומערבבים כמה שפחות כשמוסיפים לבלילה כדי שלא יווצרו המון שבילים סגולים של מיץ אוכמניות.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה, משומנת היטב + נייר אפייה בתחתית, ואופים במשך 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות או עד שהעוגה יציבה וזהובה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
בינתיים מחממים במחבת קטנה מיץ לימון וסוכר וכשהעוגה יוצאת מהתנור מזלפים עליה את כל הסירופ. מצננים לגמרי לפני שמזגגים.
מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד שנוצר זיגוג במרקם של משחה. מזלפים על העוגה, חותכים לפרוסות ומגישים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה