מצרכים: 2 קופסאות (400 מ"ל) יוגורט – כל
יוגורט טבעי שאוהבים ואפשר גם קרם קוקוס לגרסת פרווה
3 ביצים L
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
קליפה מגורדת דק מ-2 לימונים – לא לוותר
מיץ מלימון אחד (את השני תשמרו בצד)
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן צמחי
3/4 כוס אוכמניות טריות או פטל טרי (ואפשר גם קפוא)
3 ביצים L
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
קליפה מגורדת דק מ-2 לימונים – לא לוותר
מיץ מלימון אחד (את השני תשמרו בצד)
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן צמחי
3/4 כוס אוכמניות טריות או פטל טרי (ואפשר גם קפוא)
לסירופ
: 1/2 כוס מיץ לימון (אל תשכחו שיש לכם לימון אחד כבר קלוף כי גירדתם את הקליפה)
4 כפות סוכר
: 1/2 כוס מיץ לימון (אל תשכחו שיש לכם לימון אחד כבר קלוף כי גירדתם את הקליפה)
4 כפות סוכר
לזיגוג5 כפות גדושות אבקת סוכר
כף מיץ לימון
כף מיץ לימון
אופן הכנה
בקערה בינונית שמים יוגורט, ביצים, סוכר, גרידת לימון ומיץ לימון וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע.
– מוסיפים את השמן וטורפים עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
– מוסיפים אוכמניות ומקפלים בעדינות. אם משתמשים בפירות יער קפואים מפשירים מעט ומערבבים כמה שפחות כשמוסיפים לבלילה כדי שלא יווצרו המון שבילים סגולים של מיץ אוכמניות.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה, משומנת היטב + נייר אפייה בתחתית, ואופים במשך 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות או עד שהעוגה יציבה וזהובה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– בינתיים מחממים במחבת קטנה מיץ לימון וסוכר וכשהעוגה יוצאת מהתנור מזלפים עליה את כל הסירופ. מצננים לגמרי לפני שמזגגים.
– מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד שנוצר זיגוג במרקם של משחה. מזלפים על העוגה, חותכים לפרוסות ומגישים.
בקערה בינונית שמים יוגורט, ביצים, סוכר, גרידת לימון ומיץ לימון וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע.
– מוסיפים את השמן וטורפים עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
– מוסיפים אוכמניות ומקפלים בעדינות. אם משתמשים בפירות יער קפואים מפשירים מעט ומערבבים כמה שפחות כשמוסיפים לבלילה כדי שלא יווצרו המון שבילים סגולים של מיץ אוכמניות.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה, משומנת היטב + נייר אפייה בתחתית, ואופים במשך 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות או עד שהעוגה יציבה וזהובה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– בינתיים מחממים במחבת קטנה מיץ לימון וסוכר וכשהעוגה יוצאת מהתנור מזלפים עליה את כל הסירופ. מצננים לגמרי לפני שמזגגים.
– מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד שנוצר זיגוג במרקם של משחה. מזלפים על העוגה, חותכים לפרוסות ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה