8 בספט׳ 2018

סלט טורקי ביתי!

  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל), לטיגון.
  • עגבניה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (688 גרם), קלופות וקצוצות דק.
  • פלפל אדום - יחידה גדולה (289 גרם), קצוץ דק.
  • שום - 3 שיניים, קצוצות.
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם), קצוץ דק.
  • רסק עגבניות - 2 קופסאות פלסטיק - סה"כ (200 גרם)
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • כמון טחון - כף גדושה
  • אריסה חריפה - 2 כפות - סה"כ (40 גרם)
  • פפריקה - 2 כפות שטוחות, מתוקה.
  • מלח - כפית שטוחה
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם), קצוצה.
  • כוסברה - חופן (10 גרם), קצוצה.

    1. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את העגבניות, הפלפל האדום והשום, ומבשלים במשך 5 דקות על אש גבוהה.
    2. מוסיפים את הבצל ומאדים יחד עוד 5 דקות.
    3. מוסיפים את רסק העגבניות והמים, ומביאים לרתיחה.
    4. מתבלים בסוכר, כמון, אריסה חריפה, פפריקה, מלח ומיץ לימון.
    5. מערבבים, בודקים תיבול ומורידים מהאש.
    6. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות ומצננים.
    7. בתיאבון (:
    התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

ואו כמה שהוא יצא טעים!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה