1 בספט׳ 2018

חלה עם אגוזי מלך צימוקים וקינמון


חלה עם אגוזי מלך צימוקים וקינמון- אם יש לכם זמן וכוח לנקות את המטבח אחר כך...
מרכיבים:
בצק:
1/2 כוס 118 מ"ל חלב מלא
1/4 כוס 85 גרם דבש
1/2 כוס 113 גרם חמאה בלי מלח
3 כוסות 360 גרם קמח רגיל
כפית מלח
1/2 כפית קינמון
מעטפה אחת (7 גרם או 1/2 2 כפיות) שמרים יבשים
2 ביצים גדולות
מילוי:
1/2 כוס 113 גרם חמאה בלי מלח בטמפ' חדר
3/4 כוס 160 גרם סוכר חום 
2 כוסות 225 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 1 כוסות צימוקים
כפית קינמון 



בצק:
1. על אש בינונית ממיסים חמאה, דבש וחלב ונותנים לזה 5 ד' להתקרר
2. בקערה מנפים 2 כוסות קמח, מלח, קינמון ושמרים אפשר לערבב ביד או עם 
stand mixer fitted with a dough hook אין לי מושג מה זה, אני עשיתי עבודה ידנית :)
מוסיפים את התערובת שהמסנו קודם ומערבבים תוך כדי עד שזה חלק, מוסיפים ביצים אחת אחת ומערבבים אחרי כל אחת.
3. מוסיפים את הקמח הנותר כל פעם 2 כפות ומסתכלים אם זה מספיק, הבצק צריך להיות רך אבל לא להידבק לקירות הקערה.
להוסיף עוד כמה כפות קמח לפי הצורך ולערבב עוד 5 ד' עד שהבצק רך וגמיש.
4. להעביר את הבצק לקערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולשים במקום חם (אני שמה בד"כ בתנור עם אור דולק) עד שתפח לגודל כפול
אמור לקחת בערך שעה, לאחר מכן להוציא ממנו את האויר עם האצבעות ולערבב קצת עם היד.

מילוי:
 
In the bowl of a stand mixer fitted with a paddle attachment או בעזרת מיקסר ידני
מערבבים חמאה, סוכר וקינמון עד שזה הופך למשחה גבשושית אז לא לערבב יותר מדי
5. על משטח מקומח היטב מחלקים את הצבק ל 3 חלקים
כל חלק משטחים (כל פעם להפוך שלא יידבק) 12
x6 אינצ' ועל כל חלק שמים 1/3 מהמילוי, מעל מפזרים את אגוזי המלך והצימוקים
(כך שהמילוי יספיק ל-3 החלקים).
מגלגלים כל חלק למעין מקל.
6. על נייר תבנית עם נייר אפיה משומן מניחים באלכסון את 3 המקלות ושוזרים לצמה.
7. משמנים מעט נייר ניילון ומכסים את החלה, מכניסים לתנור עם אור דלוק ל 30-45 ד' לטפיחה נוספת.
8. מחממים תנור ל 175 מעלות
מכניסים את החלה לאפייה עד להזהבה סביבות 35-40 ד'
9. מצננים 15 ד' ואז אפשר להעביר לכלי אחר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה