1 בספט׳ 2018

קניידלך

קניידלך מנצחים!
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
1 כף שמן קנולה
2 ביצים
מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.
מוסיפים ביצים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
מכינים את המילוי
מילוי:
6 שוקי עוף ממרק עוף (שהכנו :))
משחימים בצל אבל לא להרוג אותו לחלוטין (חשוב להשחים ולא רק להזהיב)
מלח פלפל
מכינים מרק עוף משוקיים (6 שוקיים לסיר של 4 ליטר אפשר קצת פחות מים)
אחרי שהשוקיים מוכנות מוציאים ומפרידים בשר מהעצם וקוצצים.
מערבבים עם הבצל המושחם מלח ופלפל
בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 1/2 3 ס"מ, יוצרים גומחה וממלאים, מגלגלים לכדור.
מביאים לרתיחה מים בסיר.  מבשלים 7 קניידלך כ-5 דקות, עד שצפים ומבושלים היטב.
מוציאים בכף מחוררת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת (בכל פעם מבשלים כ-7 קניידלך).
חלק מקפיאים וחלק אוכלים יאמי!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה