1 בספט׳ 2018

לחמניות שום ופרמזן



לחמניות שום ופרמזן 


מתכון מעולה במתוקים שלי

ל – 12 לחמניות בתבנית שקעים סטנדרטית
לבצק
1 גביע (250 גר') קוטג'
1 גביע (200 גר') יוגורט (אפשר להמיר ללבן)
3-2.5 כוסות (350 גר') קמח 
1 שקית (10 גר') אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
למלית –
4 שיני שום כתושות
100 גר' חמאה
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק (או שתיים-שלוש קוביות בזיליקום קפוא)
קורט מלח
100 גר' גבינה קשה מגורדת (עמק/ פרמזן/ קשקבל/ בולגרית או תערובת של סוגי גבינות)


להכנת הבצק –
מחממים תנור ל – 200 מעלות. בקערת המיקסר, עם וו גיטרה מערבלים יחד את הקוטג' והיוגורט. לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים עד להיווצרות בצק. מקמחים בנדיבות משטח עבודה נקי ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ – 1/2 ס"מ.
להכנת המלית ולהרכבה –
בקערה קטנה חסינת חום מניחים את החמאה, השום, הבזיליקום הקצוץ והמלח. ממסים בעדינות במיקרוגל ומערבבים היטב. בעזרת מברשת מברישים כמחצית מכמות החמאה על גבי הבצק. מפזרים את הגבינה המגורדת ומגלגלים את הבצק לגליל מצידו הארוך. בעזרת סכין חדה מסירים את השוליים הלא אחידים. חוצים את הגליל לשניים. כל חלק חוצים שוב לקבלת 4 חלקים. חותכים כל רבע לשלושה חלקים שווים, לקבלת 12 חלקים בסך הכל.
בעזרת תערובת החמאה משמנים תבנית שקעים סטנדרטית (משאירים כמות קטנה של חמאה). מניחים את עיגולי הבצק בתבנית השקעים, כך שצידם פונה כלפי מעלה. אופים כ – 20 דקות, עד שהלחמניות תפוחות מאוד, צבען זהוב והגבינה מבעבעת. מוציאים מהתנור ומיד מברישים את חלקן העליון במעט החמאה שנותרה. מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.

טיפים שלי:

*קודם כל זה לא לוקח 10 ד' אלא אם כל המרכיבים כבר מוכנים וחתוכים, אני חושבת שזה לוקח 
משהו כמו 20-30 ד' הכנה חוץ מהאפיה.
*אני הכנתי בערבוב ידני כי אין לי מיקסר עם וו גיטרה שזה פחות טוב לדעתי מאילו הייתי מכינה עם
מיקסר אבל בהחלט אפשרי.
* אם אין מיקסר כדאי לערבב לפחות את הקוטג' והיוגורט במכונה כלשהי כדי שיתגבשו לאחד או
ממש ללוש אותם עם הידיים.
* לגבי הבצק, הוא ממממש דביק, לדעתי שווה לשים במקום 2.5 כוסות קמח 3 וגם לקמח הכל טוב
כשתמתחילים (ידיים, מרדד, משטח).
* נחמד להשתמש בחצי פרמזן וחצי קשקבל לשים לב שיש כמות יפה על הכל כמו בתמונה
* יוצאת רולדה גי ארוכה וצריך לקחת בחשבון שזה עולה בתנור לכן ממליצה לחתוך את הרולדה ל 2
ואפשר את החצי השני להקפיא בניילון שמורחים טיפה בשמן.
חצי הספיק לי בול ל 12 חתיכות. 








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה