1 בספט׳ 2018

רוטב צ'ילי מתוק חריף

רוטב שמאז שהכרתי הוא מאסט אצלינו בבית!
מתכון של קרוטית המדהימה!
רוטב צ'ילי מתוק-חריף
מצרכים (בערך 3 כוסות רוטב שמספיק להמון המון זמן):
 7
פלפלים חריפים, טריים לא המיובשים, בעדיפות לפלפל צ'ילי האדום – הסבר בהערות למטה
 8
שיני שום, קלופות
 1 
ו-1/2 כוסות סוכר – לבן או דמררה
 1
ו-1/2 כוסות חומץ 5%
מיץ מלימון אחד
 1
כוס מים
אופן הכנה:
שוטפים את הפלפלים וחותכים לחתיכות גדולות. מניחים במעבד מזון ביחד עם שאר המצרכים.
טוחנים עד שנוצרת תערובת עם חתיכות קטנות, בערך חצי דקה או 2-3 פולסים.
מעבירים לסיר ומבשלים על אש קטנה בסביבות שעה-שעה וחצי. כמה שיותר זמן ככה המרקם יהיה סמיך יותר והטעמים חזקים יותר. קחו בחשבון שהרוטב מסמיך מעט גם אחרי הבישול.
טועמים ומחליטים אם להוסיף עוד קצת סוכר או חומץ. הרוטב צריך לצאת חריף/מתוק ויותר חזק מהרוטב שאתם רגילים אליו.
מעבירים לבקבוקים או צנצנות מעוקרות ושומרים במקרר (נשמר חודשים ארוכים).



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה