רוטב שמאז שהכרתי הוא מאסט אצלינו בבית!
מתכון של קרוטית המדהימה!
מתכון של קרוטית המדהימה!
רוטב צ'ילי מתוק-חריף
מצרכים (בערך 3 כוסות רוטב שמספיק להמון המון זמן):
7 פלפלים חריפים, טריים לא המיובשים, בעדיפות לפלפל צ'ילי האדום – הסבר בהערות למטה
8 שיני שום, קלופות
1 ו-1/2 כוסות סוכר – לבן או דמררה
1 ו-1/2 כוסות חומץ 5%
מיץ מלימון אחד
1 כוס מים
7 פלפלים חריפים, טריים לא המיובשים, בעדיפות לפלפל צ'ילי האדום – הסבר בהערות למטה
8 שיני שום, קלופות
1 ו-1/2 כוסות סוכר – לבן או דמררה
1 ו-1/2 כוסות חומץ 5%
מיץ מלימון אחד
1 כוס מים
אופן הכנה:
– שוטפים את הפלפלים וחותכים לחתיכות גדולות. מניחים במעבד מזון ביחד עם שאר המצרכים.
– טוחנים עד שנוצרת תערובת עם חתיכות קטנות, בערך חצי דקה או 2-3 פולסים.
– מעבירים לסיר ומבשלים על אש קטנה בסביבות שעה-שעה וחצי. כמה שיותר זמן ככה המרקם יהיה סמיך יותר והטעמים חזקים יותר. קחו בחשבון שהרוטב מסמיך מעט גם אחרי הבישול.
– טועמים ומחליטים אם להוסיף עוד קצת סוכר או חומץ. הרוטב צריך לצאת חריף/מתוק ויותר חזק מהרוטב שאתם רגילים אליו.
– מעבירים לבקבוקים או צנצנות מעוקרות ושומרים במקרר (נשמר חודשים ארוכים).
– שוטפים את הפלפלים וחותכים לחתיכות גדולות. מניחים במעבד מזון ביחד עם שאר המצרכים.
– טוחנים עד שנוצרת תערובת עם חתיכות קטנות, בערך חצי דקה או 2-3 פולסים.
– מעבירים לסיר ומבשלים על אש קטנה בסביבות שעה-שעה וחצי. כמה שיותר זמן ככה המרקם יהיה סמיך יותר והטעמים חזקים יותר. קחו בחשבון שהרוטב מסמיך מעט גם אחרי הבישול.
– טועמים ומחליטים אם להוסיף עוד קצת סוכר או חומץ. הרוטב צריך לצאת חריף/מתוק ויותר חזק מהרוטב שאתם רגילים אליו.
– מעבירים לבקבוקים או צנצנות מעוקרות ושומרים במקרר (נשמר חודשים ארוכים).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה