1 בספט׳ 2018

לזניה מגולגלת במילוי בטטה, גבינות ותרד


מצרכים 10 עלי לזניה, רצוי מסולסלים
250 
גרם עלי תרד טריים או תרד סנפרוסט מסונן ומופשר
5
שיני שום, קלופות
1
כף שמן זית
1
גביע (250 גרם) קוטג' תנובה 5%
1/2
גביע גבינת נפוליאון טעם טבעי 16% או 25%
1
ביצה
1/2
כוס (50 גרם) פתיתי מוצרלה שף לבן
3
בטטות, קלופות
1/4
כפית אגוז מוסקט
1/2
מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שף לבן
3/4
כוס (180 מ"ל) רוטב עגבניות מוכן
מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה: 10 עלי בזיליקום קטנים

אופן הכנה:מלית התרד והגבינות: שוטפים היטב את עלי התרד וחותכים לרצועות דקות (ללא הגבעולים הקשים). פורסים דק את השום.
מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את השום במשך דקה. מוסיפים את התרד ומטגנים כ-4 דקות, תוך ערבוב, עד שהוא מתרכך אבל עדיין שומר על צבעו. מתבלים בנדיבות במלח ובפלפל שחור. מסננים מנוזלים ומצננים 5 דקות.
מעבירים את התרד לקערה ומוסיפים את הקוטג', גבינת השמנת, הביצה ו-1/4 כוס פתיתי מוצרלה. מערבבים ומניחים בצד.
מלית הבטטה: מרתיחים מים בסיר גדול. חותכים את הבטטות לקוביות גדולות ומבשלים עד לריכוך. מעבירים לקערה בעזרת כף מחוררת וממשיכים להרתיח את המים.
מועכים את הבטטה למחית חלקה ומתבלים במלח ובאגוז מוסקט. מניחים בצד.
הרכבת המנה: מבשלים את עלי הלזניה במשך 5-3 דקות במים הרותחים, עד שהם גמישים אבל לא רכים לגמרי. מסננים ופורשים על משטח העבודה משומן מעט.
יוצקים לבסיס התבנית 4-3 כפות מהשמנת.
מניחים במרכז אחד מעלי הלזניה 2 כפות ממחית הבטטה ומורחים אותה בעדינות בעזרת גב כפית. מקפידים להשאיר שוליים של 1 ס"מ. מניחים מעליה 2 כפות ממלית התרד והגבינות ומגלגלים לרולדה מאחת הצלעות הקצרות. מניחים בתבנית כשה"תפר" פונה כלפי מטה.
מכינים באותו אופן רולדות לזניה נוספות ומניחים אותן בתבנית בצפיפות.
יוצקים את השמנת שנותרה על רולדות הלזניה – בעיקר על הקצוות שלהן כדי שלא יתייבשו.
יוצקים על מרכז רולדות הלזניה רוטב עגבניות ומפזרים את יתרת המוצרלה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-20 דקות, עד שהגבינה נמסה לגמרי. מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה