1 בספט׳ 2018

פילמני

הבצק:
2 כוסות קמח
2 כפות שמן (חמניות או קנולה לא משנה)
1 ביצה
1 כוס מים רותחים


לוקחים קערה, לתוכה שופכים 2 כוסות קמח.
עושים חור באמצע לאחר מכן שופכים 2 כפות שמן ואת המים הרותחים ומערבבים, מצננים כמה ד'.
שובריפ פנימה ביצה ומערבבים.
בוחשים ממש טוב.
מפזרים על שולחן הרבה קמח והופכים עליו את הקערה עם הבצק.
בתנועות סיבוביות לשים את הקמח אל תוך הבצק עד המצב שבו הוא לא דביק יותר ומרגיש אלסטי.
לוקחים את הבצק וזורקים אותו בכוח 10 פעמים על השולחן (ככה הוא הופך ליותר אלסטי).
עוטפים את הבצק בניילון ושמים בפריזר לחצי שעה.
מילוי:
1 קג בשר טחון עדיף בקר (אפשר עם קצת כבש)
צרור פטרוזיליה או כוסברה או גם וגם...
1 בצל
1 ביצה
תבלינים (מלח, כמון, כורכום, שום יבש, בזיליקום, בהרט, קינמון) בקיצור מה שאוהבים...

להכנת המילוי: קוצצים דק את הבצל לקוביות, מטגנים עד הזהבה ואחרי שקצת התקרר שופכים על הבשר.
מערבבים פנימה את כל התבלינים ואת הכוסברה/פטרוזיליה שקצצנו דק דק, ביצה.
מערביים ולשים הכל עם הידיים טובטוב!
מפזרים קמח, חותכים חתיכת בצק ומרדדים כיוון שהוא מאווווד אלסטי מרדדים אותו ממש ממש דק.
כל פעם שמרדדים אותו קצת הופכים צד לראות שלא נדבק, כל פעם יוצא שמרדדים צד אחר וככה
עד קבלת העובי הרצוי והגודל הרצוי.
ואז או שתעשו את הכיסונים בשיטה שאתם רגילים או שאם יש לכם כלי כזה אז שמים עליו שכבה
מכניסים בכל חור כזה קצת מהמילוי ואז מרדדים עוד בצק שמים מעל ומרדדים את כל זה.
הופכים והכיסונים נופלים מוכנים למטה לבד!

לאחר מכן שווה לקחת קופסא לשים עליה ניילון ומעל את הכיסונים ולמקפיא לכמה ד' כדי שייתפסו ואז אפשר לעשות עוד שכבה ועוד ניילון ולפריזר ככה עד שמסיימים...

מבשלים במים רותחים
ניתן לאכול עם שמנת חמוצה או עם חומץ או עם חמאה או עם הכל יחד :) 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה