1 בספט׳ 2018

אוליביה סובייטי+ ישראלי

אוליביה סובייטי:

מבשלים יחד: תפו"א (פרופורציות 3 תפו"א גדול על 2 ביצים או 5 בינינויים על 3 ביצים) 
ביצים 
גזר (לא חובה לדעתי)
חותכים לקוביות מעבירים לקערה
מלפפונים חמוצים
חצי בצל קטן (במקור שלם אבל תמיד נראה לי יותר מדי)
אפונה קופסת שימורים

נקניק (אפשר להשתמש בערך בכל נקניק שנראה טעים במקור זה מורטדלה אבל אנחנו תמיד מנסים משהו אחר)
חותכים הכל לקוביות מעבירים לקערה
ממליחים
3-4 כפות מיונז ככה שיכסה אבל לא ישתלט עדיף איזשהו מיונז עדין

מכניסים למקרר

ברוסיה הסובייטית לא היה יותר מדי אוכל אבל הסלט הזה היה חייב להיות בכל חג ובעיקר בנוביי גוד (השנה החדשה)!
אנשים היו אוספים את הרכיבים המון זמן מראש ומכינים את הסלט הזה לקראת האירוע הגדול
לא היה נוביי גוד בלי הסלט הזה!
כשהגענו לארץ לאט לאט שינינו אותו, יצאה גרסא טעימה אבל שונה:

אוליביה ישראלי:
מבשלים יחד: תפו"א  (פרופורציות 3 תפו"א גדול על 2 ביצים או 5 בינינויים על 3 ביצים) 
ביצים 
חותכים לקוביות מעבירים לקערה
מגרדים גזר אחד בפומפיה 
מלפפונים חמוצים
תירס שימורים 
תפוח עץ חצי או 3/4 חתוך דק דק 
מערבבים הכל בקערה
ממליחים
מוסיפים 2 כפות מיונז
מוסיפים קופסא אחת של שמנת חמוצה
מכניסים למקרר 

בנוסף אנחנו לוקחים איתנו איקרה אדומה וחמאה כדי לשים בבליני (בגדול אפשר לשים מה שרוצים פנימה אפילו נוטלה ;)
וגם עגבניות כבושות בשיטה הרוסית






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה