1 בספט׳ 2018

כרובית מטוגנת של מסעדת שראביכ


כרובית מטוגנת עם טחינה ותפוז בוסרמתכון מהאתר של Kitchen Coach
2-3 מנות, טבעוני, 10 דקות עבודה, 20 דקות עד שאפשר לאכול
מצרכים:
1 כרובית יפה ולבנה בגודל בינוני – לא כזו שהייתה שבוע במקרר
1
כוס טחינה ביתית מוכנה
שמן, לטיגון חצי עמוק
מלח
1
תפוז או מנדרינה, עדיף בוסר

אופן הכנה
:
  • מסירים את הגבעולים מהכרובית ושומרים אותם להכנת.
  • מחזיקים את הכרובית הפוכה על קרש החיתוך, כך שהגבעול העבה פונה אליכם.
  • בעזרת סכין קטנה חותכים מסביב לגבעול העבה כדי להפריד את התפרחות מהגבעול. גם את הגבעול שומרים להכנת ציר או מרק.
  • מחממים מחבת גדולה עם שמן לטיגון חצי עמוק. הכרוביות צריכות להיות מכוסות בערך ב-3/4 גובה שמן.
  • מוסיפים ½ מהתפרחות ומטגנים 5-6 דקות, עד לקבלת צבע זהוב יפה. אם צריך הופכים את הכרוביות שלא מכוסות בשמן כדי שהצבע יהיה אחיד.
  • מעבירים למסננת לפסטה כדי להיפטר משמן מיותר ובזמן שהכרוביות חמות ממליחים אותן במלח דק.
  • מכינים באותו אופן את הנגלה השנייה של התפרחות.
  • מגישים כשהכרוביות עוד חמימות: מעבירים לצלחות הגשה, שמים מעל כל מנה כף נדיבה מהטחינה, ומעל סוחטים מעט מהתפוז.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה