כרובית מטוגנת עם טחינה ותפוז בוסרמתכון מהאתר של Kitchen Coach
2-3 מנות, טבעוני, 10 דקות עבודה, 20 דקות עד שאפשר לאכול
מצרכים:
1 כרובית
יפה ולבנה בגודל בינוני – לא כזו שהייתה שבוע במקרר
1 כוס טחינה ביתית מוכנה
שמן, לטיגון חצי עמוק
מלח
1 תפוז או מנדרינה, עדיף בוסר
1 כוס טחינה ביתית מוכנה
שמן, לטיגון חצי עמוק
מלח
1 תפוז או מנדרינה, עדיף בוסר
אופן הכנה:
- מסירים את
הגבעולים מהכרובית ושומרים אותם להכנת.
- מחזיקים את
הכרובית הפוכה על קרש החיתוך, כך שהגבעול העבה פונה אליכם.
- בעזרת סכין
קטנה חותכים מסביב לגבעול העבה כדי להפריד את התפרחות מהגבעול. גם את
הגבעול שומרים להכנת ציר או מרק.
- מחממים
מחבת גדולה עם שמן לטיגון חצי עמוק. הכרוביות צריכות להיות מכוסות בערך ב-3/4
גובה שמן.
- מוסיפים ½
מהתפרחות ומטגנים 5-6 דקות, עד לקבלת צבע זהוב יפה. אם צריך הופכים את
הכרוביות שלא מכוסות בשמן כדי שהצבע יהיה אחיד.
- מעבירים
למסננת לפסטה כדי להיפטר משמן מיותר ובזמן שהכרוביות חמות ממליחים אותן במלח
דק.
- מכינים
באותו אופן את הנגלה השנייה של התפרחות.
- מגישים
כשהכרוביות עוד חמימות: מעבירים לצלחות הגשה, שמים מעל כל מנה כף נדיבה
מהטחינה, ומעל סוחטים מעט מהתפוז.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה