1 בספט׳ 2018

קיש פטריות

מה שתפס אותי במתכון היה הקלות שלו ושלא צריך להכניס להוציא מהמקרר ולא צריך משקולת. אבל.... יצא שהבצק שלי מאוד מאוווד פרורי ולא יכולתי לעבוד איתו. אני לא יודעת למה היא היה כל כך פרורי אולי כי לא עיבדתי אותו מספיק אני באמת לא יודעת אבל בהמלצת M הוספתי לו בהדרגה 2 ביצים וחלב ולבסוף הוא הסתדר! ***** (הבצק לא יצא כי הכנסתי (כפי שהבחורה במתכון אמרה) הכל יחד וזאת הייתה טעותהיה צריך להכניס למעבד את הקמח והחמאה ושאר היבשים ולערבב לתערובת פרורית ורק אז, להוסיף לאט לאט את הנוזליים ביצה ושמנת ואז לערבב עד לאיחוד וגושים...). מבחינת הזמנים גם הייתה בעיה, הרגשתי ש 45 ד' בכלל לא הספיקו ואולי היה צריך קודם לאפות קצת את התוכן (אבל לא הייתה לי משקולת...) ואז להוסיף את המילוי... למרות שנראה לי שזה בסדר, כולם לסיכום מאוד נהנו!!!! והינה התמונה! ותזכרו, זה רק נראה קשה!


2 כוסות חד פעמיות לשתייה קרה + 4 כפות קמח 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות כפית שטוחה מלח 1 ביצה 2 כפות שמנת מתוקה קרה
מילוי 2 סלסלות של פטריות (חתוכות / קרועות גס) 2 ביצים 30 גרם חמאה 1 בצל קטן קצוץ 2 שיני שום כתושות כפית עלי טימין מלח ופלפל שחור לפי הטעם 120 גרם שמנת לבישול = 3/4 כוס חד פעמית לשתייה קרה 150 גרם גבינה קשה מגוררת (קשקבל/אמנטל/ צהובה...) = 2.5 כוסות חד פעמיות לשתייה קרה תשלבו כמה גבינות יחד (אפשר גם לפזר מעל בולגרית).
אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: במעבד מזון שמים יחד את כל מרכיבי הבצק ומעבדים 2 דקות עד שהבצק מאוחד, אם אין לכם מעבד מזון אז תערבבו יחד את כל חומרי הבצק ותלושו עד לאיחודם. חשוב לא לעבד יותר מידי! *אם לכם אין זמן להתעסק עם הבצק, תוכלו פשוט לקנות בצק פריך למאפים מלוחים בסופר. 2.משטחים את הבצק שהתקבל לצורת דסקית, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר חצי שעה עד שעה. 3.להכנת מילוי הקיש: מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה. 4.מוסיפים את השום והפטריות, מוסיפים מעט שמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שהפטריות מזהיבות. 5.מעבירים לקערה ומקררים קצת את התערובת, מוסיפים לקערה את יתר מרכיבי המלית , מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. 6.מחממים תנור ל-180 מעלות. 7.מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ על משטח מקומח (או עד שהגודל שלו מספיק כדי לכסות את דפנות התבנית). * אל תעבדו עם הבצק ישירות אחרי שהוצאתם אותו מהמקרר, אלא תחכו כמה דקות על מנת שהוא יתרכך מעט ורק אז תתחילו לרדד. 8.מוסיפים את המילוי ואופים בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות. רצוי לאפות בחלק התחתון של התנור. 9.מוציאים מהתנור ומקררים 20-30 דקות לפני ההגשה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה