1 בספט׳ 2018

פירושקי


ביצה
כפית מלח
כף סוכר
 3
כפות שמן
לחמם חצי כוס חלב 3%- חצי להוסיף עכשיו חצי אחרי הקמח
חצי גביע יוגורט לבן/כל דבר בסמיכות של יוגורט
כפית וחצי שמרים יבשים
קמח רגיל כוס בתור התחלה (ואז כמה שצריך לפי העין, להביא למצב שהבצק לא נדבק לקירות הקערה) לא אמור להדבק לקירות ולראות סמיך
אמור לעלות שעה וחצי כזה, לשים במקום חם כדי שיעלה
לפזר קמח על השולחן ולהוציא את הבצק לשולחן ולהתחיל לערבב את זה לתוך זה פנימה בתנועות סיבוביות
לחתוך את הבצק לחתיכות ואז לתת לזה לשכב טיפה
לשים קמח על השולחן ולשטח כל חתיכה
לשים מילוי ולסגור
לשמן תבנית ולשים בתנור 180° בערך 40 ד'


מילוי: בתמונה עשיתי מילוי של גבינה לבנה מהקשות וכמה שפחות רטוב+ שמיר+
בצל ירוק ותבלינים וביצה אחת

שבחלקה מורחים את הפירושקי מלמעלה לצערי שכחתי לעשות את זה...
מילוי אפשרי נוסף הוא למשל כרוב מאודה קצת עם בצל ירוק וביצה קשה מפוררת ותבלינים.
כמו כן ניתן לטגן בשמן עמוק במקום לאפות יוצא מאוד טעים גם (אבל לא הייתי בטוחה שמילוי גבינה 
יתאים לטיגון זה בטח עדיף עם כרוב)





 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה