1 בספט׳ 2018

קיש תרד גבינת פטה ושקדים

קיש תרד, גבינת פטה ושקדים
תבנית קיש מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
לבצק פריך מלוח:175 גרם (כוס ורבע) קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים



למלית תרד ופטה:1 כף שמן זית
2 בצלים חתוכים לפרוסות
2 שיני שום פרוסות דק
500 גרם תרד קפוא, מופשר
1 גבעול כרישה גדול, פרוס דק
1/4-1/2 כפית מלח דק
מעט פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט מגורר
200 גרם גבינת פטה מפוררת

לרויאל:
200 מ"ל (1 מכל) יוגורט 3% שומן
45 מ"ל (3 כפות) שמנת לבישול 15% שומן
2 ביצים L
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
30 גרם קמח
שקדים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה:
  1. בצק פריך מלוח: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
  3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומאחדים בידיים. משטחים לצורת דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את התבנית. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס על מנת שהשוליים יישארו גבוהים.
  5. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים במשך כ-1/2 שעה.
  6. אפייה עיוורת: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. מניחים יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה.
  8. אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות.
  9. מסירים את הנייר והמשקלות וממשיכים לאפות את הקלתית עוד 4-5 דקות עד שהיא מקבלת גוון זהוב בהיר.
  10. מוציאים מהתנור ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  11. מלית תרד ופטה: במחבת רחבה מחממים שמן זית.
  12. מוסיפים בצל ושום ומטגנים יחד על להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל הופך לשקוף והשום מתרכך מעט.
  13. מוסיפים תרד וכרישה וממשיכים לטגן הכל יחד תוך ערבוב מדי פעם עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  14. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  15. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  16. רויאל: בקערה קטנה שמים יוגורט, שמנת לבישול, ביצים, מלח, פלפל וקמח וטורפים לתערובת אחידה.
  17. הרכבת הקיש: מניחים את מלית התרד על גבי הקלתית החצי-אפויה בשכבה אחידה. מפזרים עליה את הגבינה המפוררת בצורה אחידה ומעל הכל יוצקים את הרויאל בעדינות. מפזרים שקדים פרוסים בנדיבות בחלק העליון.
  18. אופים במשך 30-40 דקות או עד שהקיש זהוב ויציב. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
  • אם רוצים, אפשר לותר על האפייה העיוורת ולאפות הכל יחד (מרכיבים את הקיש על גבי הקלתית הקפואה). במצב זה זמן האפייה יתארך מעט והבצק יהיה קצת יותר רך, אבל הקיש יוצא מצוין גם בצורה זו.
  • שומרים את הקיש בכלי סגור במקרר עד 4-5 ימים, אך מומלץ להגיש אותו חם או בטמפרטורת החדר.
  • במקום תרד אפשר להשתמש בעלי מנגולד.
  • במקום שקדים אפשר להשתמש בצנוברים או כל סוג אחר של אגוזים או גרעינים שאוהבים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה