1 בספט׳ 2018

סלט ברוקולי עם חמוציות, שקדים קלויים, גבינת פטה ורוטב יוגורט

מצרכים:
 1
ראש ברוקולי, שטוף היטב
 1/3
כוס שקדים פרוסים (דק או לחצי)
 1/4
כוס חמוציות
 125
גרם (1/2 קופסה) גבינת פטה כבשים פיראוס, ללא נוזלים
(אני עושה אותו גם עם שעועית ירוקה)

לרוטב
:
 1/2
מיכל יוגורט
מיץ מ-1/2 תפוז (או לימון או ליים)
 1
כפית מייפל (או דבש או סילאן)
 1
כף רוטב צ'ילי חריף

אופן הכנה
:
חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים ומניחים בקערה שמתאימה למיקרו. שופכים מעל 4-5 כפות מים ומחממים במיקרו במשך דקה וחצי. מסננים. אופציה נוספת היא לבשל את הברוקולי השלם במים רותחים במשך 5 דקות, לסנן ולחתוך לפרחים קטנים.
קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים מעט. מניחים בצד.
מכינים את הרוטב: מערבבים בכוס או קערה קטנה את המצרכים עד שנוצר רוטב חלק.
מרכיבים עד חצי שעה לפני ההגשה (עד לשלב הזה אפשר להכין הכל ולשמור במקרר): מניחים בצלחת גדולה את פרחי הברוקולי ומפזרים מעל שקדים קלויים וחמוציות. מפזרים מעל גבינת פטה מפוררת.
מזלפים מעל את הרוטב ומגישים.



 כאשר הכנתי את הסלט הסתבר שאין לי את המרכיב העיקרי, הברוקולי!
אך אל דאגה הוא יצא מעולה גם עם שעועית ירוקה ואפונה!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה