מצרכים:
1 ראש ברוקולי, שטוף היטב
1/3 כוס שקדים פרוסים (דק או לחצי)
1/4 כוס חמוציות
125 גרם (1/2 קופסה) גבינת פטה כבשים פיראוס, ללא נוזלים
1 ראש ברוקולי, שטוף היטב
1/3 כוס שקדים פרוסים (דק או לחצי)
1/4 כוס חמוציות
125 גרם (1/2 קופסה) גבינת פטה כבשים פיראוס, ללא נוזלים
(אני עושה אותו גם עם שעועית ירוקה)
לרוטב:
1/2 מיכל יוגורט
מיץ מ-1/2 תפוז (או לימון או ליים)
1 כפית מייפל (או דבש או סילאן)
1 כף רוטב צ'ילי חריף
לרוטב:
1/2 מיכל יוגורט
מיץ מ-1/2 תפוז (או לימון או ליים)
1 כפית מייפל (או דבש או סילאן)
1 כף רוטב צ'ילי חריף
אופן הכנה:
– חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים ומניחים בקערה שמתאימה למיקרו. שופכים מעל 4-5 כפות מים ומחממים במיקרו במשך דקה וחצי. מסננים. אופציה נוספת היא לבשל את הברוקולי השלם במים רותחים במשך 5 דקות, לסנן ולחתוך לפרחים קטנים.
– קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים מעט. מניחים בצד.
– מכינים את הרוטב: מערבבים בכוס או קערה קטנה את המצרכים עד שנוצר רוטב חלק.
– מרכיבים עד חצי שעה לפני ההגשה (עד לשלב הזה אפשר להכין הכל ולשמור במקרר): מניחים בצלחת גדולה את פרחי הברוקולי ומפזרים מעל שקדים קלויים וחמוציות. מפזרים מעל גבינת פטה מפוררת.
– מזלפים מעל את הרוטב ומגישים.
אך אל דאגה הוא יצא מעולה גם עם שעועית ירוקה ואפונה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה