1 בספט׳ 2018

ממרחים

לימון כבוש
לוקחים לימון פורסים דק דק דק דק שמים
אריסה קצת שמן זית ומלח (אפשר גס) 

שמים בקופסה, נותנים לזה איזה לילה ואז זה יכול להשמר לנצח..
אפשר גם לטחון את הכל ביחד ואז זה ממש ממרחי

ממרח פסטו כוסברה
 3 
צרורות של כוסברה ללא גבעולים צרור פטרוזיליה ללא גבעולים 
 4 
שיני שום 
 4
כפות לימון 
 1/2
כפית מלח, קורט סוכר 1/2 
כוס שמן קנולה 1/4 כוס שמן זית 
 50 
גרם אגוזי מלך או פקאן 
הוראות הכנה: מכניסים למעבד מזון את הפטרוזיליה והכוסברה המופרדות יחד עם מיץ לימון , השום והמלח.
טוחנים למשחה ותוך כדי מזליפים את שמן הקנולה והזית. מוסיפים אגוזים וטוחנים שוב למרקם אחיד וחלק.

ממרח פלפלים קלויים 10 פלפלים אדומים 
 5
שיני שום (עדיף שום קונפי) 
 2
כפות מיץ לימון 
 10
עלי נענע 
 1/4
כוס שמן זית 
 1/2
כפית מלח 
 50
גרם צנוברים 
הוראות הכנה: קולים את הפלפלים על אש גלויה או בתנור עד שהם משחירים מכל כיוון. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מניחים בצד לחצי שעה. מורידים את הניילון הנצמד ומנקים את הפלפלים מקליפתם ומהגרעינים. טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים למעט שמן הזית אותו יש להזליף לקראת הסוף באטיות על מנת להגיע למרקם אחיד.

ריבת בצל 4 בצלים לבנים גדולים לחתוך לרצועות דקות לטגן עם 3 כפות שמן ,לאחר שהבצל נהיה שקוף להוסיף 3/4 כוס סוכר חום דמררה ,4-5 כפות חומץ בלסמי,כפית מלח,1/3 כפית אגוז מוסקט ,לבשל עד שמסמיך והנוזלים מתאדים.

ממרח ארטישוקמבשלים חצי חבילת ארטישוקים קפואים במים וחומץ כ עד לריכוך. מעבירים לבלנדר, מוסיפים שמן זית ושום לפי הטעם (אני ממליצה על 2 שיני שום) ושיהיה מרקם רך ועסיסי, מלח ומיץ לימון.
*
אני הכנתי מאקטישוקים בקופסת שימורים כי לא מצאתי פה קפוא והוספתי שן שום טריה ו2 קונפי ו 2 כפיות שמן זית קונפי, השאר כמו שכתבו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה