1 בספט׳ 2018

פררו רושה

מרכיבים

כ-15 יחידות
2 כוסות (80 גרם) קורנפלקס
  • 3/4 כוס (90 גרם) אגוזי לוז קלויים

  • 5-3 כפות מלאות ממרח שוקולד ואגוזים או ממרח נוגט

  • 15 אגוזי לוז קלויים שלמים

  • לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר, 1 כף שמן

 אופן ההכנה
טוחנים את הקורנפלקס דק. טוחנים דק 1/2 כוס (60 גרם) מאגוזי הלוז. טוחנים את 1/4 הכוס הנוספת של אגוזי לוז לתערובת פירורית.
  1. מערבבים את הקורנפלקס, אגוזי הלוז הטחונים והממרח לקרם אחיד - המרקם שלו אמור להיות רך ומעט דביק, אבל יציב (אם הוא קשה מדי, מוסיפים מהממרח).

  1. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהקרם כדורים בקוטר 4-3 ס"מ. משטחים כל כדור בכף היד, מניחים במרכזו אגוז וסוגרים אותו סביבו. מגלגלים מחדש לכדור (אם הקרם מתפרק ולא נוח לעבוד אתו, מכניסים אותו למקרר לחצי שעה להתייצבות).

  1. מניחים את הכדורים בצלחת ומכניסים למקפיא למשך כשעה, עד שהם מתייצבים ומתקשים.

  1. הציפוי: שמים בקערית את קוביות השוקולד ואת השמן וממיסים במיקרוגל עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים לקרם את פירורי האגוזים ומערבבים היטב.

  1. בעזרת מזלג טובלים כל כדור "פררו רושה" בקרם השוקולד, עד שהוא מצופה לחלוטין, ומניחים במגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים למקרר לכמה דקות, עד שציפוי השוקולד מתקשה.
 שומרים את כדורי ה"פררו רושה" בקופסה סגורה במקרר.

מתכון נוסף:

מרכיבים
כ-15 יחידות

  • 2 כוסות (80 גרם) קורנפלקס
  • 3/4 כוס (90 גרם) אגוזי לוז קלויים
  • 5-3 כפות מלאות ממרח שוקולד ואגוזים או ממרח נוגט
  • 15 אגוזי לוז קלויים שלמים
  • לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר, 1 כף שמן

אופן ההכנה
  1. טוחנים את הקורנפלקס דק. טוחנים דק 1/2 כוס (60 גרם) מאגוזי הלוז. טוחנים את 1/4 הכוס הנוספת של אגוזי לוז לתערובת פירורית.
  2. מערבבים את הקורנפלקס, אגוזי הלוז הטחונים והממרח לקרם אחיד - המרקם שלו אמור להיות רך ומעט דביק, אבל יציב (אם הוא קשה מדי, מוסיפים מהממרח).
  3. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהקרם כדורים בקוטר 4-3 ס"מ. משטחים כל כדור בכף היד, מניחים במרכזו אגוז וסוגרים אותו סביבו. מגלגלים מחדש לכדור (אם הקרם מתפרק ולא נוח לעבוד אתו, מכניסים אותו למקרר לחצי שעה להתייצבות).
  4. מניחים את הכדורים בצלחת ומכניסים למקפיא למשך כשעה, עד שהם מתייצבים ומתקשים.
  5. הציפוי: שמים בקערית את קוביות השוקולד ואת השמן וממיסים במיקרוגל עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים לקרם את פירורי האגוזים ומערבבים היטב.
  6. בעזרת מזלג טובלים כל כדור "פררו רושה" בקרם השוקולד, עד שהוא מצופה לחלוטין, ומניחים במגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים למקרר לכמה דקות, עד שציפוי השוקולד מתקשה.
  7. שומרים את כדורי ה"פררו רושה" בקופסה סגורה במקרר.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה