מרכיבים
כ-15 יחידות
2 כוסות (80 גרם) קורנפלקס
- 3/4
כוס (90 גרם) אגוזי לוז קלויים
- 5-3
כפות מלאות ממרח שוקולד ואגוזים או ממרח נוגט
- 15
אגוזי לוז קלויים שלמים
- לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר, 1 כף שמן
אופן ההכנה
טוחנים את הקורנפלקס דק. טוחנים דק 1/2 כוס (60 גרם) מאגוזי הלוז. טוחנים
את 1/4 הכוס הנוספת של אגוזי לוז לתערובת פירורית.
- מערבבים
את הקורנפלקס, אגוזי הלוז הטחונים והממרח לקרם אחיד - המרקם שלו אמור להיות
רך ומעט דביק, אבל יציב (אם הוא קשה מדי, מוסיפים מהממרח).
- מרטיבים
את הידיים ויוצרים מהקרם כדורים בקוטר 4-3 ס"מ. משטחים כל כדור בכף היד,
מניחים במרכזו אגוז וסוגרים אותו סביבו. מגלגלים מחדש לכדור (אם הקרם מתפרק
ולא נוח לעבוד אתו, מכניסים אותו למקרר לחצי שעה להתייצבות).
- מניחים
את הכדורים בצלחת ומכניסים למקפיא למשך כשעה, עד שהם מתייצבים ומתקשים.
- הציפוי:
שמים בקערית את קוביות השוקולד ואת השמן וממיסים במיקרוגל עד שמתקבל קרם
אחיד. מוסיפים לקרם את פירורי האגוזים ומערבבים היטב.
- בעזרת
מזלג טובלים כל כדור "פררו רושה" בקרם השוקולד, עד שהוא מצופה
לחלוטין, ומניחים במגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים למקרר לכמה דקות, עד
שציפוי השוקולד מתקשה.
מתכון נוסף:
מרכיבים
כ-15 יחידות
- 2 כוסות
(80 גרם) קורנפלקס
- 3/4 כוס
(90 גרם) אגוזי לוז קלויים
- 5-3 כפות
מלאות ממרח שוקולד ואגוזים או ממרח נוגט
- 15 אגוזי
לוז קלויים שלמים
- לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר, 1 כף שמן
אופן ההכנה
- טוחנים
את הקורנפלקס דק. טוחנים דק 1/2 כוס (60 גרם) מאגוזי הלוז. טוחנים את 1/4
הכוס הנוספת של אגוזי לוז לתערובת פירורית.
- מערבבים
את הקורנפלקס, אגוזי הלוז הטחונים והממרח לקרם אחיד - המרקם שלו אמור להיות
רך ומעט דביק, אבל יציב (אם הוא קשה מדי, מוסיפים מהממרח).
- מרטיבים
את הידיים ויוצרים מהקרם כדורים בקוטר 4-3 ס"מ. משטחים כל כדור בכף היד,
מניחים במרכזו אגוז וסוגרים אותו סביבו. מגלגלים מחדש לכדור (אם הקרם מתפרק
ולא נוח לעבוד אתו, מכניסים אותו למקרר לחצי שעה להתייצבות).
- מניחים
את הכדורים בצלחת ומכניסים למקפיא למשך כשעה, עד שהם מתייצבים ומתקשים.
- הציפוי:
שמים בקערית את קוביות השוקולד ואת השמן וממיסים במיקרוגל עד שמתקבל קרם
אחיד. מוסיפים לקרם את פירורי האגוזים ומערבבים היטב.
- בעזרת
מזלג טובלים כל כדור "פררו רושה" בקרם השוקולד, עד שהוא מצופה
לחלוטין, ומניחים במגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים למקרר לכמה דקות, עד
שציפוי השוקולד מתקשה.
- שומרים
את כדורי ה"פררו רושה" בקופסה סגורה במקרר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה